2006 senesinden beri gerek yurt dışı, gerekse yurtiçi inşaat projelerinin iş sağlığı ve güvenliği birimini yönetmiş, bir çok projede ise danışmanlığını üstlenmiştir. İnşaat projeleri iş sağlığı güvenliği ve çevre yönetimi özel uzmanlık alanıdır.

Proje iş sağlığı ve güvenliği yönetimi çalışmalarından bazıları aşağıdaki gibidir;

     1. Proje İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Yönetim Sisteminin Oluşturulması

İş sağlığı güvenliği ve çevre yönetiminin temeli, öncelikle bir yönetim sistemi oluşturmak ile başlar. Planla-Uygula-Kontrol et-Önlem al (PUKÖ) döngüsünü esas alan, ISO 45001:2018 ve ISO 14001:2015 yönetim sistemleri şartlarını karşılayacak bir iş sağlığı güvenliği ve çevre yönetim sisteminin kurulumu, alt yapısının hazırlanması, işletilmesi ve denetlenmesi konusunda  çalışmalar yapmaktadır.

     2. Proje İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Ekibinin Oluşturulması

Projenin büyüklüğü ile orantılı olarak iş sağlığı güvenliği ve çevre organizasyon şemasının hazırlanması, personelin niteliklerinin belirlenmesi, proje ekibinin oluşturulması ve performanslarının izlenmesi gerçekleştirilmektedir.

     3. Proje İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Bütçesinin Hazırlanması

Proje uygulama süreci öncesinde, iş sağlığı güvenliği ve çevre konularında proje süresince harcanacak bütçenin detaylı olarak hazırlanması ve bu sayede daha sağlıklı ihale süreçlerine hazırlıklı olunması sağlanmaktadır.

     4. Sağlık Güvenlik Çevre Planının Hazırlanması

Yasal mevzuat ve yönetim sistemleri şartlarına uygun olarak iş sağlığı güvenliği ve çevre planı oluşturularak, proje uygulama safhasında alınacak tedbirlerin ve uygulamaların belirlenmesi ve tüm alt yüklenici firmalar için standart hale getirilmesi sağlanmaktadır. Sağlık Güvenlik ve Çevre Planı, proje süresince uygulanacak olan prosedürlerin, talimatların ve kullanılacak formların ana yapısını oluşturmaktadır.

     5. Proje İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Eğitim Programlarının Hazırlanması

Proje eğitim ihtiyaç analizi gerçekleştirilerek projeye özel eğitim planı ve programı hazırlanır. Eğitim matrisi hazırlanarak, üst, orta ve alt kademe çalışanlarının, alt yüklenici çalışanlarının ve ziyaretçilerin proje süresince alması gereken eğitimler belirlenir, bu eğitimlerin içerikleri hazırlanır ve uygulanır.

     6. Risk Kontrol Yönetiminin Gerçekleştirilmesi

Saha yöneticilerinin ve İSG profesyonellerinin haftalık olarak katılacağı saha denetimleri ile, risk değerlendirme yönetimi sürekli hale getirilir. Üst yönetimin katılacağı aylık toplantılar ile mevcut risk skorunun düşürülmesine yönelik tedbirlere karar verilir ve takibi gerçekleştirilir.

     7. Yasal Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi

Projenin 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu zorunluluklarının yerine getirilmesi sağlanmakta ve sürekli kontrolü gerçekleştirilmektedir.

Resim
249/3 Sokak No:2/A Manavkuyu, Bayraklı - İZMİR
0232 435 87 85
ozgun@karmaisg.com
www.ozgunandic.com ©
X